Datum zveřejnění: 
25. 4. 2024
Akademický senát Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT zvolil 23. dubna kandidáta na děkana FBMI . V tajném hlasování byl jednomyslně zvolen na funkční období 2024–2028 staronový děkan FBMI prof. MUDr. Jozef Rosina , Ph.D., MBA.

Předpokládá se, že nově zvolený kandidát na děkana bude jmenován rektorem ČVUT doc. RNDr. Vojtěchem Petráčkem , CSc., a prof. Rosina tak bude pokračovat ve funkci děkana další čtyři roky. Pro profesora Rosinu je to již jeho čtvrté volební období ve funkci děkana FBMI . Za jeho vedení se fakulta stala respektovanou vzdělávací a výzkumnou institucí s téměř dvěma tisíci studenty. 

V příštím roce FBMI oslaví dvacet let své existence, z toho celých dvanáct let stál prof. Rosina v jejím čele a čtyři roky působil ve funkci proděkana. Pro další čtyřleté období chce i nadále modernizovat formy výuky, budovat nové laboratoře a praktické učebny, nabídnout další atraktivní studijní programy, které na trhu chybí, a dokončit rekonstrukci třetí budovy pro fakultu . Ta bude sloužit zejména k výuce laboratorní diagnostiky ve zdravotnictví.
Ve své řeči k akademické obci prof. Rosina řekl: "Chtěl bych, abychom usilovali o to, aby se pro všechny kolem nás Fakulta biomedicínského inženýrství ČVUT stala symbolem nositele intelektuálního ducha, fakultou , která šíří nové myšlenky a je uznávanou vědecko-pedagogickou institucí."

Autor: 
Alo
Zdroj: 
Pražský patriot