Datum zveřejnění: 
23. 2. 2024
Zemřel dopravní inženýr, manažer a politik Petr Moos, počátkem února oslavil 78. narozeniny. V roce 1998 byl ministrem dopravy ČR v Tošovského vládě, kromě jiného založil Fakultu dopravní na Českém vysokém učení technickém v Praze a byl také jejím prvním děkanem. O Moosově úmrtí dnes informoval Liberecký kraj, s nímž dlouhodobě spolupracoval na rozvoji Krajské nemocnice v Liberci.

"Odborná veřejnost po celém světě ho respektovala v oblasti vysokého školství či rozvoje dopravy v České republice," uvedl mluvčí kraje Filip Trdla. V Libereckém kraji Moos dlouhodobě spolupracoval s Technickou univerzitou v Liberci a byl vedoucím týmu, který připravoval rozšíření Krajské nemocnice Liberec o další, zcela klíčový, objekt Centra urgentní medicíny.
V roce 2022 byl Moos oceněn Poctou hejtmana Libereckého kraje za celoživotní přínos v dopravním inženýrství a vysokoškolském vzdělávání v dopravě.

Pozn.: Z ČTK převzaly také ČT 24, Český rozhlas, Právo a novinky.cz, MF DNES a iDNES.cz, Lidové noviny a lidovky.cz, Blesk.cz, Aha!, aktualne.cz, liberecky.denik.cz

Zdroj: 
ČTK