Datum zveřejnění: 
13. 11. 2021

Praha 13. listopadu (ČTK) -Téměř po dvou letech se dnes otevře Fakulta informačních technologií ČVUT v Praze veřejnosti. V rámci dne otevřených dveří se návštěvníci mohou seznámit s prostory fakulty včetně laboratoří a setkat se osobně se studenty i vyučujícími. Fakulta o tom informuje na webových stránkách.

Součástí dne bude ukázka humanoidních robotů Pepper nebo fakultních dronů. Dopoledne proběhne od 10:00 přednáška o bakalářském studiu a přijímacím řízení a v přízemí nové budovy budou ve stáncích bakalářských specializací studenti i profesoři prezentovat jednotlivé obory.

Pro ty, kteří nemohou přijít osobně, fakulta připravila on-line program ve virtuálním atriu FIT ČVUT. Od 10:00 budou moci sledovat přednášku o studiu a od 15:30 se potom ptát vyučujících a studentů na vše, co je zajímá.

Prezenční forma dne otevřených dveří bude od 10:00 do 15:00. Návštěvníci musí splnit podmínky protiepidemických opatření pro hromadné akce podle systému O-T-N a musí mít nasazený respirátor.

Fakulta informačních technologií je nejmladší fakultou ČVUT a zaměřuje se na informatiku a informační technologie. Vyučuje 17 bakalářských a magisterských specializací a učí se na ní 2300 studentů. Její součástí je 18 laboratoří.

jsa mha

Zdroj: 
ČTK