Datum zveřejnění: 
17. 6. 2020

Seznámit se se základy programování v kurzu pořádaném Stanfordovou univerzitou bude moct letos v létě stovka českých středoškoláků na Fakultě informačních technologií Českého vysokého učení technického v Praze (FIT ČVUT). Půjde o třetí ročník letního kurzu na FIT ČVUT. Letos se kvůli omezením způsobeným koronavirem bude konat mimořádně v on-line podobě. Potrvá od 4. do 21. srpna. ČTK to dnes sdělila mluvčí ČVUT Andrea Vondráková.

Stanfordova univerzita, která patří mezi nejprestižnější vysoké školy na světě, na ČVUT představí svůj intenzivní letní kurz programování. Jeho součástí budou přednášky i praktické programovací úlohy. "Kurz ze Stanfordovy univerzity je výsledkem dvaceti let práce desítek učitelů s více než deseti tisíci jeho absolventy. Proto jej využívá i řada dalších světových univerzit," uvedla mediální zástupkyně FIT ČVUT Pavla Bradáčová.

Kvůli situaci kolem koronaviru nabídla americká Stanfordova univerzita uspořádat kurz na FIT ČVUT v on-line podobě. Kromě lektorů z těchto dvou vysokých škol v něm budou středoškolákům předávat znalosti a dovednosti také vyučující z turecké University Koç. "Tématem letošního ročníku bude programovací jazyk Python," řekl koordinátor projektu letního kurzu z FIT ČVUT Josef Kolář.

Ačkoliv je kurz určen především programátorským začátečníkům, na své si podle Bradáčové přijdou i ti, kteří již s programováním nějakou zkušenost mají. Celý kurz bude v anglickém jazyce. Přihlášky mohou zájemci podávat do 15. července 2020 na www.fit.cvut.cz/ics.

Zdroj: 
ČTK