Datum zveřejnění: 
24. 4. 2020

Praha 24. dubna (ČTK) - Výroční konference Evropské asociace pro architektonické vzdělávání (EAAE), kterou měla v srpnu hostit Fakulta architektury ČVUT, kvůli koronaviru nebude. Pořadatelé přesunuli akci na příští rok. V dnešní tiskové zprávě o tom informovala mluvčí ČVUT Andrea Vondráková.

"Rozhodnutí bylo přijato po pečlivém zvážení rizik spojených s účastí zahraničních hostů, s ohledem na šíření covid-19 i na všechna současná nouzová opatření a cestovní omezení," uvedla Kateřina Rottová z Fakulty architektury ČVUT (FA).

Konference se měla konat od 26. do 29. srpna, nový termín je 25. až 28. srpen 2021. "Věříme, že odložení akce je v nejlepším zájmu členů asociace, účastníků konference a veřejnosti," řekla proděkanka pro zahraniční vztahy FA Irena Fialová.

Podle Rottové by změna termínu neměla ovlivnit plánovaný program ani témata konference. Odborníci se chtějí zaměřit například na enviromentální a sociální výzvy související s profesí architekta a na způsoby, jak je promítnout do výuky.

Evropské asociace pro architektonické vzdělávání je organizace, která sdružuje více než 130 evropských škol architektury. Jejím cílem je zlepšení kvality vzdělávání architektů a podpora diskuse a výměny informací ohledně oboru i výzkumu v něm.

 

Zdroj: 
Česká tisková kancelář