Datum zveřejnění: 
23. 2. 2020

Fakulta biomedicínského inženýrství ČVUT v Kladně nabízí jako jedna z mála vysoký škol u nás nejmodernější technologie. Díky individuálnímu přístupu a široké nabídce žádaných oborů mají absolventi stoprocentní uplatnění na trhu práce. A vy máte jedinečnou možnost se podívat, jaké obory a možnosti studia nabízí.

Fakulta biomedicínského inženýrství Českého vysokého učení technického v Praze vychovává prakticky vzdělané odborníky zaměřené na technické, zdravotnické a bezpečnostní obory.

"Zájemci o oblast zdravotnictví si mohou vybrat ze 4 profesních bakalářských studijních programů. Fyzioterapie, radiologický asistent, laboratorní diagnostika ve zdravotnictví a zdravotnické záchranářství. Ve výuce využíváme unikátní pracoviště a laboratoře s nejmodernější přístrojovou technikou. Zájemcům o krizové řízení a ochranu obyvatelstva nabízíme bakalářský studijní obor plánování a řízení krizových situací. Když vybere jakýkoli studijní obor, bude mít jistotu dobrého uplatnění na trhu práce, případně bude moci pokračovat na naší fakultě ve studiu magisterském," řekl Zdeněk Hon - proděkan Fakulty biochemického inženýrství.

K výuce jsou využívány laboratoře s unikání a nejmodernější přístrojovou technikou. Jedná se například o robotickou rehabilitaci, hi-tech pacientské simulátory nebo plně vybavený sanitní vůz. Jedním z prvních akreditovaných oborů fakulty je biomedicínský technik.

"Naši absolventi po absolutoriu mohou nastoupit do zdravotnického zařízení jako biomedicínští technici. Tím jsme svým způsobem výjimeční, jak v rámci ČVUT, kde jsme jediní, tak i v rámci ČR, kde jsme jedna ze 4 fakult, která má tuto možnost," řekl Jiří Hozman - garant oboru Biomedicínský technik.

Studenti jsou připravováni zejména na práci s širokým portfoliem zdravotnické techniky. A to v různých provozech nemocničního zařízení.

"Ať už jsou to různé kliniky, operační sály, jednotky intenzivní péče, anesteziologicko - resuscitační oddělení a podobně. S tím souvisí i to, že celá naše výuka je založená z jedné třetiny na laboratorní výuce a v tomto smyslu je interdisciplinární výuka pokryta i speciálními technologiemi a vybaveními v našich laboratořích," řekl Jiří Hozman - garant oboru Biomedicínský technik.

Dalším neméně zajímavým oborem je Informatika a kybernetika ve zdravotnictví.

"Studenti se tady, kromě základů informatiky, programování a algoritmizace, naučí základy zdravotnictví, aby mohli účinně komunikovat se zdravotnickým personálem nebo s odborníky ve zdravotnictví," řekl Zoltán Szabó - vedoucí katedry Biomedicínské informatiky.

V České republice neustále roste poptávka po zkvalitnění zraku. K tomu přispívá i fakt, že kvalita péče se v posledních letech výrazně zvýšila. Pokud vás toto zaměření zaujalo, obor Optika a optometrie je pro vás jasná volba.

"Zabývá se aplikací kontaktních čoček, měřením zraku a výrobou brýlí. Populace nám stále stárne, tak je větší zájem o korekce zraku. Tudíž má obor optometrie budoucnost," řekl Jakub Král, vysokoškolský asistent, obor Optika a optometrie.

Jestliže vás zajímá moderní technologie a medicína, pak je studium na Fakultě biomedicínského inženýrství v Kladně nejlepší variantou pro váš profesní růst ve špičkového odborníka.

Autor: 
David Wilczek
Zdroj: 
prahatv.eu