Datum zveřejnění: 
6. 11. 2019

Dobrovolnická skupina studentek Fakulty elektrotechnické Českého vysokého učení technického v Praze učí děti základy IT a elektrotechniky.

Workshopy pro děti od 10 let do 15 let pořádají zcela zdarma již od roku 2016. Aktuálně nabízí pět různých témat – stavění a programování robotů ze stavebnice LEGO MINDSTORMS, základy programování v prostředí SCRATCH, základy elektrických obvodů se stavebnicí BOFFIN, základy programování a algoritmizace s roboty OZOBOT a základy elektrotechniky s programovatelným mikropočítačem MICRO: BIT. Pro účastníky zařizují exkurze do IT a technologických firem, aby děti věděly, jak vše vypadá v praxi. Studentky si program i pomůcky vytváří a zajišťují samy, stejně jako vývoj webových aplikací, grafiku PR nebo management.

Vizí skupiny wITches, kterou v současnosti tvoří 18 členek, je ukázat dětem, co všechno je možné dělat a čím by se mohly v budoucnu zabývat. Ve škole se dozvídají teoretické základy, ale pořádně si nemusí umět představit, jak se to v praxi používá a že to není tak složité.

Zdroj: 
Pražský deník