Datum zveřejnění: 
29. 10. 2019

Budoucnost české energetiky či smart technologie jsou hlavními tématy 9. Ročníku konference Trendy evropské energetiky, která se uskuteční 19. listopadu na Ministerstvu průmyslu a obchodu v Praze. Organizátorem akce je společnost TOP EXPO CZ, hlavním mediálním partnerem opět časopis Skypaper.

Úvodní projevy přednesou vicepremiér a ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček či člen výboru pro průmysl, výzkum a energetiku Evropského parlamentu Evžen Tošenovský. Úvodní přednášku s názvem Architektura společnosti budoucnosti a nové energetika prezentuje evropský prognostik z Ekonomického ústavu Slovenské akademie věd Peter Staněk.

První blok konference bude věnován jádru a klimaticko-energetickým cílům ČR a EU. Vystoupí například vládní zmocněnec pro jadernou energetiku Jaroslav Míl nebo František Hrdlička z FS ČVUT v Praze. V odpoledním bloku věnovaném inovacím v energetice a její budoucnosti vystoupí například Kvetoslava Šoltésová ze Slovenské inovační a energetické agentury či představitelé ministerstev průmyslu a obchodu, životního prostředí a zahraničních věcí.

Slavnostním závěrem celé akce bude předání titulů a cen 17. ročníku celostátní soutěže Český energetický a ekologický projekt (ČEEP) v Betlémské kapli.

Zdroj: 
skypaper.cz