Datum zveřejnění: 
10. 10. 2019

Online svět je neustále pod palbou hackerů, kteří mohou uživatele připravit o peníze i o soukromí. Mediální platforma Studenta se proto rozhodla uspořádat konferenci Studenta Cyber Party věnovanou kyberbezpečnosti, aby nakopla technologické HR a propojila nadšence z IT sektoru. Na programu je 17. října 2019 v budově CIIRC na ČVUT.

„Náš život se už teď z velké části odehrává na internetu. S přibývajícími roky bude množství připojených zařízení nebo celých měst jen narůstat, a kyberbezpečnost tak bude mít pro společnost stále podstatnější význam. Studenta Cyber Party je konference pro všechny, kteří si to uvědomují a chtějí být v oboru o krok napřed,“ říká k obsahu konference Veronika Vimmerová, šéfredaktorka magazínu Studenta.

Neboj se, každá informace, která na Cyber Party padne, bude stoprocentně v bezpečí! Jako hosty totiž přivítají odborníky z Bezpečnostní informační služby České republiky (BIS). Její tiskový mluvčí Ladislav Šticha zahájí konferenci prezentací o tom, jak chránit kyberprostor před útoky a proč je toto téma tak důležité řešit. Lukáš T., specialista BIS v oblasti kybernetické bezpečnosti, zase prozradí, jak pečuje o bezpečí našich údajů stát. A možná se dozvíš i něco ze života tajných agentů.

O technikách, které hackeři používají při kyberútocích i o tom, jak na ně reagují bezpečnostní agentury, pohovoří ve své přednášce více Michal Merta, ředitel Accenture Cyber Fusion Centra v Praze. Prostřednictvím Petra Jandy, odborníka na oblast client identity z Komerční banky, se zase dozvíš odpovědi na otázky k tématu bezpečnosti bankovních kont – jaké metody banky používají? A jak se v kyberprostoru chovat jako uživatel bezpečněji?

Těšit se můžeš i na přednášku Ondřeje Lukáše, doktoranda z ČVUT, který představí projekt Ludus, zabývající se kolektivní ochranou routerů. Zároveň popíše, jak se mu daří skloubit práci výzkumníka se studijními povinnostmi a jak by jednou mohla vypadat třeba i tvoje kariéra.

V přestávkách mezi jednotlivými bloky Cyber Party si budeš moct vyzkoušet týmovou únikovou hru ve virtuální realitě nebo s bagetkou v ruce poklábosit o realitě práce v cybersecurity u stánků našich partnerů. O občerstvení se postará Bageterie Boulevard, takže o hladu rozhodně nezůstaneš.

Přijď 17. října probrat téma kyberbezpečnosti, dozvědět se něco nového nebo třeba potkat své budoucí kolegy. Těšíme se na tebe v budově CIIRC na ČVUT v pražských Dejvicích. Aktuální novinky najdeš na facebookové událosi nebo na webu.

 

Zdroj: 
blog.proudly.cz