Datum zveřejnění: 
6. 10. 2019

Předsedou představenstva Národního centra Průmyslu 4.0 (NCP 4.0) je Jiří Kabelka z DEL a. s. a místopředsedou Petr Šimoník z Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava. „V Národním centru Průmyslu 4.0 se angažuji již od jeho počátku,“ říká Jiří Kabelka ke svému zvolení a dodává: „Své předsednictví vnímám jako závazek a zároveň ocenění naší společnosti DEL. Věřím, že adopce technických inovací může Českou republiku posunout opět na špičku Evropy a svou činností v rámci NCP 4.0 k tomu chci dále přispívat.“

 

Členy představenstva NCP 4.0 jsou zástupci dalších partnerů, a to prof. Vladimír Mařík za ČVUTv Praze, prof. Pavel Václavek za VUT v Brně, Eduard Palíšek za Siemens, Jana Polášek Filová za Škoda Auto, Jaroslav Řasa za ABRA Software a Jiří Holoubek za Svaz průmyslu a dopravy. „V představenstvu NCP4.0 se nám podařilo koncentrovat vůdčí osobnosti českého průmyslu, což ještě více posílí a znásobí dopad aktivit, které realizujeme,“ komentuje složení představenstva ředitel NCP4.0 Jaroslav Lískovec.

 

Národní centrum Průmyslu 4.0 je otevřená akademicko-průmyslová platforma, která v současné době sdružuje téměř 50 partnerů z oblasti akademické a průmyslové sféry včetně technických univerzit ČVUTv Praze, VUT, VŠB-TUO, TUL a ZČU. Hlavními průmyslovými partnery jsou Siemens a Škoda Auto. NCP 4.0 se zaměřuje také na startupy a malé a střední firmy. Důležitou součástí NCP4.0 je experimentální pracoviště Testbed pro Průmysl 4.0., které demonstruje výrobu podle konceptu Průmyslu 4.0.