Datum zveřejnění: 
28. 7. 2019

Noc vědců - to je minimálně 5 hodin chytré zábavy. Noc vědců - to je jedna noc v roce, na kterou nezapomenete. Noc vědců - to jsou tradice, desítky zapojených měst a desetitisíce návštěvníků. 

Noc vědců - to je minimálně 5 hodin chytré zábavy. Noc vědců je celorepubliková vědecko-popularizační akce, která zapojuje všechny lidi do inspirujícího prostředí vědy. Návštěvníci si hrají, poznávají, zkoušejí a snaží se pochopit a objevovat tento fascinující svět. 

Noc vědců - to je jedna noc v roce, na kterou nezapomenete.Vždy na přelomu září a října na jeden večer otevíráme brány vědeckých institucí a univerzit a blíže představujeme vědce a důležitost jejich práce pro naši společnost. 

Noc vědců - to jsou tradice, desítky zapojených měst a desetitisíce návštěvníků. 

V České republice se Noc vědců koná už od roku 2005 a neustále se rozšiřuje do dalších měst. Chytré zábavě se meze nekladou a tak není divu, že získává na popularitě, baví totiž ty nejmenší i dospělé. 

České vysoké učení technické v Praze
Česká zemědělská univerzita v Praze 
Fyzikální ústav AV ČR, ELI BEamlines a HiLASE 
Středisko společných činností AV ČR 
Ústav organické chemie a biochemie AV ČR 
Knihovna Akademie věd ČR 
Univerzita Karlova 
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze 
Národní zemědělské muzeum 
Hvězdárna Ďáblice 
Štefánikova hvězdárna 

Zatím poslední ročník Noci vědců proběhl 5. 10. 2018 na více než 30 místech České republiky. Zaznamenal rekordní návštěvnost 60 000 návštěvníků.

Zdroj: 
atlasceska.cz