Datum zveřejnění: 
19. 7. 2019

Po úspěšném pilotním ročníku, kterého se v prvním kole zúčastnilo téměř 900 soutěžících, se Energetická olympiáda opět hlásí o pozornost středoškoláků. V prvním ročníku soutěže se potvrdilo, že zájem o témata jako jsou elektromobilita, alternativní zdroje, Smart Grids, energetický trh, obchod s elektřinou a další, která dosud v běžné výuce nemají dostatečný prostor, je obrovský. A právě Energetická olympiáda jim nabízí možnost načerpat vědomosti přímo od odborníků z oboru a navíc soutěžit o velmi atraktivní ceny.

Projekt si i ve druhém ročníku zachová moderní formát, který je zajímavý pro studenty i jejich učitele. Nejedná se totiž o vědomostní soutěž, jejímž cílem je posoudit úroveň znalostí studentů. Energetická olympiáda klade důraz na týmovou práci, kreativitu, logické myšlení či schopnost získat potřebné informace a vhodně je využít. Po celou dobu práce budou mít soutěžící k dispozici internet.

Jak se přihlásit a na co se připravit?

Registrace do soutěže proběhne online a bude spuštěna již 1. 8. 2019 na stránce http://www.enol.cz

Účast je doporučena studentům 3. a 4. ročníků středních škol a gymnázií. Toto doporučení však není závazné. Své schopnosti mohou otestovat i studenti nižších ročníků.

Stejně jako v prvním ročníku, bude i letos Energetická olympiáda dvoukolová. Školní kolo proběhne online 18. 10. 2019 a soutěžící se ihned po jeho ukončení dozví své výsledky a pořadí. 30 nejúspěšnějších týmů pak postoupí do finálového kola, které proběhne na FEL ČVUT v Praze a v Národní technické knihovně. Velkou novinkou druhého ročníku je dvoudenní finálové klání, které se uskuteční ve dnech 14. a 15. 11. 2019. Pro soutěžící bude během konání akce zajištěna strava i ubytování.

Atraktivní výhra 50 000 Kč 

Na vítězný tým čeká výhra ve výši 50 000 Kč, druhý nejúspěšnější tým si odnese 20 000 Kč a třetí tým v pořadí se bude radovat z odměny 10 000 Kč. Úspěšní finalisté se mohou těšit i na řadu zajímavých věcných cen a v neposlední řadě i na  možnost prominutí přijímací zkoušky na FEL ČVUT v Praze a FEKT VUT v Brně.

Zdroj: 
oenergetice.cz