Datum zveřejnění: 
9. 7. 2019

VE STŘEDU 4. ZÁŘÍ SE VÍTĚZNÉ NÁMĚSTÍ A PŘILEHLÁ TECHNICKÁ ULICE PROMĚNÍ V NEJVĚTŠÍ LABORATOŘ POD ŠIRÝM NEBEM. KONÁ SE TADY OD 9.30 DO 18 HODIN FESTIVAL VĚDY. TÉMATEM LETOŠNÍHO ROKU JE VĚDA V PROFESÍCH.

Akce je určena dětem, studentům i zvídavé veřejnosti bez omezení věku. Organizátoři se jim budou snažit srozumitelným způsobem představit nejen přírodovědné a technické obory. Chybět nebudou zajímavé praktické ukázky, ověříte si znalosti v soutěžích a kvízech, vyzkoušíte nevšední pokusy i svou zručnost. Festival se bude snažit přiblížit propojení pro mnohé těžko představitelného světa vědy a jejího praktického využití. Program se stále upřesňuje, ale už nyní je jasné, že ČVUT se pokusí Bourat mýty o technice, Úřad průmyslového vlastnictví poradí Jak se stát vlastníkem patentu, těšit se můžete na Kouzla s hmotou a šálení smyslů a vyzkoušíte si i řízení bagru.

Festival vědy je společným projektem vysokých škol, akademických a volnočasových institucí, který vznikl již před šesti lety. Vstup je zdarma

Zdroj: 
Šestka