Datum zveřejnění: 
2. 7. 2019

V české společnosti Avast se v posledních dnech udály změny na dvou nejvyšších postech. Ondřej Vlček se oficiálně stal výkonným ředitelem a nahradil tak Vincenta Stecklera, který firmu úspěšně dovedl na londýnskou burzu, a nyní přichází i nový technický ředitel. Tím se stává Michal Pěchouček.

Pěchouček v minulosti založil startup Cognitive Security a později ho prodal podniku Cisco. Na tomto základě pak v Praze vzniklo výzkumné a vývojové centrum zaměřené na využití AI v kybernetické bezpečnosti. Pěchouček dále v Ciscu působil jako stratég v týmu CTO a poté rovněž založil Blindspot Solutions, které koupila Adastra.

Pěchouček dále působí jako profesor na ČVUT, vedoucí katedry počítačů Fakulty elektrotechnické a jako ředitel centra umělé inteligence AI Center. Stojí také za iniciativou Prague AI. Pěchouček se bude nadále věnovat i těmto akademickým a dalším aktivitám. Z akademického prostředí si s sebou přivádí další tři kolegy specializující se na AI a kyberbezpečnost.

„Jeho [Pěchoučkův] hlavní úkol bude dál rozšiřovat náš výzkum umělé inteligence, strojového učení a kybernetické bezpečnosti. Michal také povede klíčové vědecko-výzkumné týmy, které podporují práci našich virových laboratoří i týmů specializujících se na velká data a inovace,“ uvádí k novému CTO Vlček, který dříve tuto pozici sám zastával.

„Do Avastu přinese aktuální poznatky a přehled z praxe i z akademické činnosti. Michal Pěchouček byl hlavním hybatelem při vytváření mezinárodního stipendia AVAST Chair of Cybersecurity na ČVUT. V letošním roce jeho přičiněním vznikla na ČVUT společná laboratoř Avast AI and Cybersecurity Laboratory, kterou financuje Avast a kterou Michal Pěchouček bude dál podporovat ze své nové pozice CTO,“ uvádí dále podnik.

 

Autor: 
Jan Sedlák
Zdroj: 
lupa.cz