Datum zveřejnění: 
26. 6. 2019

Slavnostní chvilka v podobě zakončení letošního školního roku čekala v budově Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT v Kladně na Sítné studenty kladenské univerzity třetího věku. Tu organizuje již od roku 2003 za podpory města Středisko komplexní sociální péče.

Za léta svého fungování si univerzita vybudovala mezi seniory dobré jméno. O tom svědčil i zaplněný sál, ve kterém se tentokrát sešlo celkem 102 studentů, kteří převzali osvědčení o absolvování studia doplněné krásnou květinou. Jednalo se o seniory navštěvující obory Pražské šlápoty, Kladenská zastavení, Zdravotní nauky, České a světové malířství a Vybraná díla klasické hudby.

„Jsem velice ráda, že naši univerzitu navštěvujete. Když mezi vás přijdu, těší mě vaše nadšení a radost ze studia,“ uvedla při ceremoniálu ředitelka střediska známého jako Fontána Libuše Homolková. Ta zároveň nezapomněla vyzdvihnout zásluhu lektorů univerzity. „Na tom, že se univerzitě takto daří, má velkou zásluhu náš tým lektorů, kterým bych tímto ráda poděkovala,“ dodala Homolková.

Na slavnostním aktu nechyběli ani zástupci města v čele v primátorem. „Jsem moc rád, že město může alespoň malým dílem přispět k tomu, abyste se mohli scházet a dozvěděli se spoustu zajímavých věcí,“ řekl směrem ke studentům univerzity kladenský primátor Dan Jiránek.

Školní rok 2018/2019 už je minulostí. Do toho následujícího se zájemci ještě ovšem mohou hlásit. Senioři se mohou zapsat do dvouletých studijních oborů Přírodní vědy a Kladenská zastavení, a to každý všední den ve Středisku komplexní sociální péče Kladno.
 

Autor: 
Jan Brabec
Zdroj: 
kladensky.denik.cz