Datum zveřejnění: 
17. 6. 2019


Kutilové, bastlíři, fanoušci vědy a moderních technologií budou mít výjimečnou příležitost k výměně zkušeností a načerpání inspirace. V Praze se představí největší světová přehlídka kreativity a inovací, festival Maker Faire.

Vychytávky ze světa robotiky, 3D tisk, ale také práce s tradičními materiály, jako jsou kůže, sklo nebo textil. Pražské Výstaviště bude o víkendu 22.–23. června patřit novodobým kutilům neboli makerům. Letošní ročník akce, jež se zde minulý rok konala poprvé, je rovněž výrazně zaměřen na inovativní vzdělávání a jeho zapojení do školních osnov.

"Na výzvu předvést svůj tvůrčí projekt letos zareagovalo téměř dvě stě makerů. Oproti minulému roku je výrazněji vidět, jaký potenciál má kutilství, tvoření a hraní ve školách a při vzdělávání," říká Jiří Zemánek z katedry řídicí techniky Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze, programový ředitel festivalu. Na návštěvníky čeká řada workshopů, možnost setkat se s předními českými i zahraničními makery a osobně si vyzkoušet nejmodernější technologie a vědecké přístroje. Bohatý program je připraven rovněž pro rodiče s dětmi.

Zdroj: 
Týden