Datum zveřejnění: 
8. 6. 2019

Karel VOŘÍŠEK, moderátor

Tak a já přidám pár otázek. Jaká vysoká škola má nejlepší veslaře a kteří sportovci byli součástí netradičního startu na Vltavě?

Klára DOLEŽALOVÁ, moderátorka

Já napovím. Své náčiní vyměnili olympijští medailisté, skifař Ondřej Synek a kajakář Jiří Prskavec. Usedli na loď pro 8 lidí.

Karel VOŘÍŠEK, moderátor

No a my s Klárou se ptáme, jak to dopadlo?

David KOLÁŘ, redaktor

Vodu mají v krvi. Ale jaké to je, když nastoupí do naprosto jiné disciplíny, než jsou zvyklí? V nejznámějším českém veslařském závodě v pražských primátorkách byly včera na programu akademické osmy. V rozjížďce zato borci mimo svůj obor pořádně vzali a s přehledem zvítězili.

Ondřej SYNEK, olympijský medailista na skifu

Jsem rád, že jsme hezky a těšíme se na to všichni.

David KOLÁŘ, redaktor

Na dvoukilometrové trati pod vyšehradskou skálou ale pocítili, že finálový závod je o něčem jiném. Klání po vzoru univerzitních závodů z ciziny byla nejrychlejší vysokoškolská posádka ČVUT. Synek, Prskavec a další borci z Palestry těžce ostrouhali. Skončili překvapivě poslední. Pražské primátorky mají i 1 světový unikát. Celý závod se totiž jede do zatáčky. Jak se s tím popasoval olympijský medailista Jirka Prskavec?

Jiří PRSKAVEC, olympijský medailista na kajaku

No tak už je to podruhé, takže už mám nějaký zkušenosti a letos jsme dali trošku větší kormidlo, takže ta loď jako reaguje trochu líp.

Ondřej SYNEK, olympijský medailista na skifu

Jirkovi to šlo dobře, si myslím, a od loňska se zlepšil nebo už věděl, co od toho očekávat, takže jel relativně rovně.

David KOLÁŘ, redaktor

Novopečený táta a bronzový olympionik na kajaku zdolal nejtěžší překážku v podobě pilíře železničního mostu bez problémů. A hlavně přivezl loď do cíle celou. Poničit ji by nebyla levná záležitost.

Jiří PRSKAVEC, olympijský medailista na kajaku

Je to nějaký mičuda, takže je to hodně.

David KOLÁŘ, redaktor

Hlavnímu závodu kralují už od roku 1979 veslaři pražské Dukly. Podaří se jim zítra na Vltavě získat už čtyřicátý titul? David Kolář a Marek Kavka, televize Prima.       

Zdroj: 
PRIMA Family