Datum zveřejnění: 
5. 6. 2019

Běh míru Kladno – Lidice se letos uskuteční již posedmé. Start bude buď z Kladna, nebo Hřebče. Svojí účastí podpoříte handicapované děti z kladenské školy Korálek, které se již popáté akce aktivně účastní. 

V sobotu 8. června pořádá Krajská rada seniorů Středočeského kraje pod záštitou děkana Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT již 7. ročník Běhu míru Kladno – Lidice. Letos poprvé poběží atleti – muži a ženy rovněž o Pohár hejtmanky Středočeského kraje, která je oběma vítězům osobně předá.

Závod je vypsán pro kategorie atletů, seniorů, koloběžkářů, dětí a rodičů s kočárky. Studenti FBMI ČVUT již tradičně doprovodí handicapované děti ze ZŠ Korálek, pro které je určen výtěžek z dobrovolného startovného.

Start atletů se uskuteční v 10:30 u gymnázia na náměstí E. Beneše 1 v Kladně. Trasa je dlouhá celkem 8,7 kilometru, z toho se první čtyři kilometry běží manifestačně. Ostrý start se odehraje za lesoparkem, cíl je u Růžového sadu Památníku Lidice. Start seniorů, koloběžek a dětí je v Hřebči ve stejnou dobu. Kočárky běží (a jedou) od lesoparku v 11:00. V cíli závodu probíhá doprovodný program, v rámci kterého si účastníci i návštěvníci budou moci prohlédnout nová auta Škoda, fakultní sanitku používanou ZZS, případně si nechat změřit bezplatně tlak i cukr v krvi. Děti se mohou zúčastnit soutěže Malý záchranář a vyfotografovat se s maskotem ČVUT i známými osobnostmi z oblasti sportu i kultury.

Po ukončení závodu a vyhlášení vítězů všech kategorií budou položeny kytice k sousoší dětí Lidic, letos poprvé za hudebního houslového doprovodu. 

Hlavní cenou je voucher na víkendové zapůjčení vozidla Škoda. Závodníci na prvním až třetím místě obdrží finanční odměnu a každý účastník tašku s občerstvením, znakem BM a pamětním listem.

Zdroj: 
kladenskelisty.cz