Datum zveřejnění: 
5. 6. 2019

Pražská muzejní noc v Národním technickém muzeu

Na návštěvníky Pražské muzejní noci 2019 čeká v Národním technickém muzeu 10 stálých expozic, 6 výstav a pestrý doprovodný program. Ten bude atraktivní také ve venkovním areálu muzea, kde se představí historické dopravní prostředky. Jezdit zde bude replika Božkova parovozu, historické motocykly a vozy JAWA Minor a Aero 50 z roku 1938.

Národní technické muzeum o Pražské muzejní noci láká vždy velké množství návštěvníků, a proto je pro ně připraven bohatý program. Kromě více než deseti stálých expozic, z nichž můžeme jmenovat např. expozici „Doprava“, „Astronomie“ nebo „Technika v domácnosti“, mají návštěvníci možnost si prohlédnou krátkodobé výstavní projekty. Letos doporučujeme mimořádnou výstavu „Made in Czechoslovakia aneb průmysl, který dobyl svět“, která na 130 exponátech ze sbírek muzea přibližuje technický a průmyslový vývoj doby Československa, významné a známé československé výrobky, osobnosti i historické souvislosti. Pro zájemce o dopravní historii jsou zajímavé výstavy „Fenomén Favorit“, kde je představeno na 60 kol oblíbené značky, a „Století se značkou Aero“ věnované historii letecké společnosti.

Nabídka doprovodných programů bude i letos pestrá. Velkou atrakcí jsou tradičně ukázky zábavné vědy z Českého vysokého učení technického, které přilákají velké i malé návštěvníky. Zkušení muzejní pedagogové předvedou efektní jednoduché fyzikálně-chemické pokusy. Návštěvníkům ukáží, jak zdánlivě nepochopitelné jevy lze snadno vysvětlit. O Pražské muzejní noci v Národním technickém muzeu opět ožije technika.

Ve venkovním areálu budou návštěvníci moci zjistit, jak byly v historii poháněny dopravní prostředky. Projíždět se bude replika Božkova parovozu, v akci se předvede motocykl Orion a k vidění budou historické automobily, které se zúčastní soutěže historických vozů 1000 mil československých, JAWA Minor a Aero 50. Na závěr mohou návštěvníci ochutnat zmrzlinu, vyrobenou na historickém stroji.

Pražská muzejní noc proběhne v sobotu 8. 6. 2019,

Národní technické muzeum

Kostelní 42, 170 00, Praha 7

Zdroj: 
motormix.cz