Datum zveřejnění: 
3. 6. 2019

Pokud studenti čtvrtých ročníků střední školy, končící bakaláři a magistři i další zájemci nestihli první termín pro podání přihlášek na vysokou, neznamená to, že musejí nutně čekat na příští rok.

Mohou využít možnost druhých kol přijímacího řízení na ústecké Univerzitě J. E. Purkyně (UJEP), děčínské pobočce Českého vysokého učení technického (ČVUT) nebo na soukromé Vysoké škole finanční a správní (VŠFS) v Mostě.

Zájemci o studium na ČVUT nemusejí hned hledat byt v Praze. Pokud se jejich vysněný obor vyučuje na fakultě dopravní či jaderného a fyzikálního inženýrství, mohou se vzdělávat i na děčínských pobočkách. Přihlášku lze podat do srpna a září.

„V současnosti je vyhlášen mimořádný termín přijímacího řízení do bakalářského i navazujícího magisterského studia, kdy je potřeba podat přihlášku do 9. srpna,“ přiblížil Georg Černěcký ze studijního oddělení dopravní fakulty na děčínském pracovišti ČVUT.

„Uchazeči o bakalářské studium v Děčíně nemusejí dělat přijímací zkoušky, podmínkou přijetí je doložení úředně ověřené kopie maturitního vysvědčení. Uchazeči o navazující magisterské kombinované studium složí přijímací zkoušky 5. září. Podrobnosti najdou zájemci na našich webových stránkách,“ doplnil Černěcký.

 

Autor: 
Mirka Salavová
Zdroj: 
idnes.cz