Datum zveřejnění: 
1. 6. 2019

Přijďte si zaběhat; účastní se lidé všech věkových kategorií od malých dětí až po seniory. Tak zní výzva, s níž se obrátila na veřejnost hejtmanka Středočeského kraje Jaroslava Pokorná Jermanová (ANO).

MÍSTO STARTU BUDE U GYMNÁZIA

Pozvánka se týká soboty 8. června, kdy Krajská rada seniorů Středočeského kraje společně s dalšími partnery pořádá již sedmý ročník Běhu Míru Kladno – Lidice.

"Rok od roku je zájem vyšší. Ráda bych všechny pozvala i letos," láká na místo startu u gymnázia na kladenském náměstí Edvarda Beneše, odkud se bude vyrážet od 10.30.

Startuje se ale i z dalších míst. "Letos běžíme v kategoriích: atleti muži i ženy, handicapované děti v doprovodu studentů ČVUT, rodičů a pedagogů, seniořinordic walking, koloběžkáři – a poprvé se mohou zúčastnit i rodiče s kočárky," připomněl hlavní organizátor Miloslav Vajs.

Rodiče s kočárky vyrážejí za lesoparkem poté, co tudy proběhnou atleti – a v polovině trasy měřící celkem 8,5 kilometru se původní manifestační běh změní v závod o ceny. Děti (s doprovodem), senioři a účastníci na koloběžkách se pak na trasu dlouhou jen 2,7 kilometru vydají z Hřebče. Sejít se

mohou u gymnázia všichni; přesuny na tato místa budou zajištěny. Nebude chybět ani autobus pro fandy, rodinné příslušníky a přátele, který zájemce doveze od gymnázia do cíle v lidickém památníku a po skončení závodu zase zpět. Doprava do cíle bude zajištěna i pro věci účastníků běhu.

V cíli program doplní nejen autogramiáda známých osobností, ale třeba i masáže v podání budoucích fyzioterapeutů, prohlídka vozidla záchranářů či možnost nechat si změřit krevní tlak i cukr. "Děti se mohou zúčastnit soutěže Malý záchranář a vyfotografovat se s maskotem ČVUT. Rozesměje je klaun Fakulty biomedicínského inženýrství ČVUT," připomněl dále Vajs.

REGISTRACE S PŘEDSTIHEM

Účastníci závodu se mohou registrovat na místě, atleti i s předstihem: zasláním SMS s uvedením plného jména a data narození na mobil 602 305 225 nebo e-mailem poslaným na kladnolidice2019 seznam.cz

Autor: 
MILAN HOLAKOVSKÝ
Zdroj: 
Rakovnický deník