Datum zveřejnění: 
25. 5. 2019

V rámci Mezinárodního veletrhu obranné a bezpečnostní techniky IDET 2019 uspořádá neziskový ústav DefSec Innovation Hub Praha finále mezinárodní soutěže NATO Innovation Challenge 2019. Česká republika je první mezi novými členskými státy NATO, ve které se prestižní soutěž bude konat. Soutěž tradičně vyhlašuje NATO ACT Innovation Hub v Norfolku, USA a partnerem je vždy vybraná členská země NATO. V České republice je partnerem DefSec Innovation Hub Praha.

NATO Innovation Challenge 2019 probíhá pod záštitou 1. zástupce náčelníka generálního štábu generálporučíka Jaromíra Zůny a rektora Českého vysokého učení technického Vojtěcha Petráčka. Soutěž je pořádána ve spolupráci s Vojenským technickým ústavem, s.p., veletrhem IDET 2019 a agenturou CzechInvest.

„“Elektromagnetický puls – prevence, zmírnění a zotavení“ je právem v centru pozornosti Armády České republiky a ostatních aliančních armád NATO nejen pro svou citlivost např. v oblasti kyberbezpečnosti, ale i pro svůj zásadní vliv na každodenní chod běžného života v civilním sektoru. Jsem ráda, že pro letošní téma soutěže jsme získali podporu Armády České republiky, Českého vysokého učení technického v Praze a Vojenského technického ústavu, s.p.,“ sdělila Kristina Soukupová, prezidentka DefSec Innovation Hub.  

Finále soutěže NATO Innovation Challenge 2019 se uskuteční dne 30. května 2019 v sále 102 administrativní budovy společnosti Veletrhy Brno od 9.00. Vyhlášení vítěze proběhne dne 30. května 2019 v 16:00 na stánku Armády České republiky v pavilonu P.

Autor: 
Mgr. Petr Duchoslav
Zdroj: 
securitymagazin.cz