Datum zveřejnění: 
29. 4. 2019

Společnost Wienerberger, výrobce cihelného systému Porotherm a pálené střešní krytiny Tondach, zahájila stavbu prvního domu z programu Wienerberger e4 dům.
Program Wienerberger e4 dům představuje ucelené řešení výstavby cihlových rodinných domů po roce 2020.
e4 představuje novou generaci cihlových domů. e4 domy vyhovují náročným požadavkům směrnice EU o energetické náročnosti budov platné od roku 2020. Jsou připraveny pro moderní nároky na bydlení a životní styl. Mezi jejich hlavní charakteristiky patří vynikající tepelně-izolační parametry, které vycházejí z vlastností cihelného systému Porotherm a pálené střešní krytiny Tondach. Domy e4 jsou charakteristické vysokou užitnou hodnotou a jsou cenově příznivé.
Vynikající poměr cena / výkon vyplývá jak z konstrukčního řešení, tak ze služeb programu e4, které pomáhají usnadnit investorovi celou výstavbu e4 domu. "V rámci uvedení programu e4 na trhu se může zákazník opřít ve fázi přípravy o certifikované e4 projektanty. Ti jsou odborně proškoleni v oblasti povinných i doporučených pravidel pro navrhování těchto kvalitních cihlových domů.
Konstrukční řešení domu e4 byla vytvořena s Univerzitním centrem energeticky efektivních budov ČVUT v Praze. Dále v rámci sdružení certifikovaných stavebních firem v programu Wienerberger e4 dům garantujeme termíny dokončení a ceny domu," říká Roman Busta, obchodní ředitel Wienerberger s.r.o.
Domy e4 respektují individuální požadavky investora. Jejich stavbu lze zvládnout i svépomocí. "Pro zákazníky, kteří si e4 dům staví sami, nabízíme nezávislou kontrolu stavby a služby orientované na podporu přímo na stavbě," dodává Busta.       

Zdroj: 
Pražský deník