Datum zveřejnění: 
9. 4. 2019

Vozovna Hloubětín, která je nejmladší vozovnou pražského dopravního podniku, musí být zdemolována. Rozhodla o tom včera rada hlavního města. Zboří se pouze hlavní hala, ostatní přilehlé dílny čeká rekonstrukce. Špatný stav střechy vozovny potvrdily posudky Kloknerova ústavu ČVUT, který si magistrát nechal zpracovat. "Bohužel, musíme ji zbourat. Není cesty k její záchranně. Střecha není bezpečná. Obzvláště v zimě jsou průhyby pod tlakem sněhu a změn teplot prohlubovány," řekl včera radní pro dopravu Adam Scheinherr. Všechny tramvaje jsou z vozovny vystěhované, dovnitř platí od loňského ledna zákaz vstupu.
Podle Scheinherra budou do léta připraveny demoliční práce a potřebná povolení. Zbourat by se vozovna měla na podzim. Následně se připraví projekt na novou halu. Celkové náklady na stavbu by se měly vyšplhat na 1,6 miliardy korun.
Špatný stav skořepinové střechy byl odhalen v roce 2013 při běžné provozní kontrole. Do té doby, než bude nová hala stát, bude opravovat dopravní podnik své tramvaje v Hostivaři.       
 

Autor: 
PAVEL KOPECKÝ
Zdroj: 
Pražský deník