Datum zveřejnění: 
1. 4. 2019

VE STŘEDU 30. DUBNA PROBĚHNE OD 11 HODIN V KAMPUSU DEJVICE DRUHÝ ROČNÍK MULTIŽÁNROVÉHO FESTIVALU LESAMÁJ ANEB TECHNICKY DEJVICKÝ MAJÁLES. OSLAVÍ PŘÍCHOD JARA A NABÍDNE BOHATÝ KULTURNÍ PROGRAM.
KULTURA A VOLNÝ ČAS

Festival organizují studenti ze škol a institucí Kampusu Dejvice. Akce se nese v duchu hesla studenti studentům a snaží se navázat na tradici majálesových oslav, které byly hlavně iniciativou vysokoškolských studentů a nekomerčním festivalem.
Program je otevřený všem návštěvníkům, a to zdarma. Na úvod vystoupí Komorní orchestr VŠCHT Praha, hned poté se studenti z jednotlivých institucí sejdou do průvodu napříč kampusem. Program bude pokračovat do večerních hodin a můžete se těšit na řadu hudebních vystoupení. Například indie-rock’n'rollovou skupinu Vees, studentský orchestr, rapové uskupení Věc Makropulos nebo reggae/ska skupinu Green Smatroll.
Hudební produkci doplní několik improvizačních a divadelních vystoupení, slam poetry, autorská čtení, workshopy a další aktivity v režii studentských organizací a spolků. Zároveň budou korunována lesamájová veličenstva. Titul ocení studenty, kteří se nad rámec školních povinností věnují nějaké záslužné činnosti, ať už se jedná o vědeckou práci, charitativní projekt či sport.
Už 3. dubna proběhne od 20 hodin předmajálesová party s názvem Plesamáj ve stylu Woodstock na Měsíci. Večer, na kterém zahraje DJ Baku a DJ L’Base a představí se kandidáti Veličenstev Lesamáje, se bude konat v unikátním prostoru Ateliéru D na Fakultě stavební ČVUT ověnčeného cenou Grand Prix architektů 2009.       

Zdroj: 
Šestka