Datum zveřejnění: 
27. 3. 2019

Práce českých studentů architektury zamířily do Centra architektury a městského plánování v Praze 2. Tři univerzity vystavují v rámci projektu Olověný Fuchs f Kleci od 22. března do 18. dubna široké portfolio prací. Pražská univerzita České vysoké učení technické (ČVUT) vybrala návrh úpravy nájemního domu v Karlíně nebo multifunkční centrum s kinem a basketbalovým hřištěm na střeše pod Nuselským mostem. 

Velkou budoucnost věští mladým studentům architektury ostřílení odborníci. Aby upozornili na jejich kvality a netradiční přístupy, rozhodli se uspořádat výstavu. Z prezentovaných škol jsou k vidění školní projekty z Liberce, Brna nebo Prahy. 

Pražské projekty jsou představené dva. Studentka architektury ČVUT Sausan Haj Abdová navrhla šedivý nájemní dům v proluce v Karlíně. V domě se ukrývá moderní pavlač pro sousedské setkávání. Kristýna Vyslychalová zase narýsovala netradiční komunitní centrum pod Nuselským mostem. V objektu se počítá s letním kinem a na ploché střeše je umístěné basketbalové hřiště.

Kdy: Od 22. března do 18. dubna
Kde: CAMP, Vyšehradská 51, Praha 2
Za kolik: zdarma


Zdroj: 
Blesk.cz