Datum zveřejnění: 
20. 3. 2019

Přijetí bez přijímaček a motivační stipendium ve výši deset tisíc nebo sedm a půl tisíce korun. Na obojí se mohou těšit středoškoláci s výbornými výsledky v matematice se zájmem začít studovat na Fakultě stavební ČVUT v Praze v akademickém roce 2019/2020.
Přijímací zkouška z matematiky se promíjí uchazečům o studium, kteří absolvovali střední školu v Česku nebo na Slovensku, maturovali ve školním roce 2018/2019 nebo 2017/2018, a to buď na základě průměru známek z matematiky na vysvědčení, nebo na základě výsledku maturitní zkoušky. Na studijní program architektura a stavitelství budou přijati všichni uchazeči, kterým byla prominuta přijímací zkouška z matematiky a kteří získali odpovídající počet bodů z přijímací zkoušky z architektury. Na ostatní studijní programy budou přijati všichni uchazeči, kterým byla prominuta přijímací zkouška z matematiky.
"První možností pro prominutí přijímacího řízení je průměr ze všech známek z matematiky uvedených na vysvědčeních za 2. pololetí posledních čtyř ročníků střední školy nejvýše 2,50, u uchazečů, kteří maturují ve školním roce 2018/2019, se započítává známka za 1. pololetí posledního ročníku. Druhou možností je provedená maturitní zkouška ve společné části, tzv. státní maturita, z matematiky s prospěchem ‚výborně‘ nebo vykonaná maturitní zkouška v nepovinné části z matematiky+ s prospěchem ‚výborně, velmi dobře nebo dobře‘," vysvětluje Zuzana Pešková, proděkanka pro pedagogickou činnost na Fakultě stavební ČVUT.      
 

Autor: 
Andrea VONDRÁKOVÁ
Zdroj: 
Týdeník Školství