Datum zveřejnění: 
13. 3. 2019

Až do pátku 29. března lze ve Středisku územního rozvoje v přízemí budovy B úřadu Prahy 10 (Vršovická 68) navštívit výstavu urbanistické studie Botič. Cílem je veřejnosti co nejvíce přiblížit vizi rozvoje tohoto toku a jeho blízkého okolí. Studie se především zabývá architektonicko-urbanistickými hledisky, hledá ideální vytvoření podélného zeleného komunikačního koridoru a rozvíjí rekreační možnosti v okolí potoka.

Studii nechala připravit Praha 10 a radní ji schválili jako oficiální dokument městské části. Kromě cest pro pěší a cyklisty by v okolí Botiče na území „desítky“ měly v budoucnu přibýt stánky s občerstvením, dětská hřiště, kavárny, místa pro relaxaci, mola a lavičky či letní kino.

Výstava je přístupná ve výlohách střediska 24 hodin denně nebo v jeho otevírací době – středa od 8 do 12 a od 14 do 18 hodin.

„Na výstavě je podrobně představena studie, která představuje Botič jako městotvorný prvek. Tento potenciál doposud není plně využit. Během několika dní bude expozice doplněna o práce studentů Fakulty architektury ČVUT, kteří měli za úkol navrhnout úpravy okolí Botiče. Tyto jistě odvážné vize přispějí do diskuse o budoucí podobě místa,“ uvedl místostarosta Prahy 10 Martin Valovič (ODS), do jehož kompetencí patří územní rozvoj, kulturní památky a podpora podnikání.

Návštěvníci podle něj mohou přímo na výstavě nechávat své připomínky a podněty k tématu. Do rozpočtu na příští rok by se už mohly dostat finanční prostředky na úpravy konkrétního úseku u Botiče. Koalice o tom bude rozhodovat na podzim, kdy začnou přípravy nového rozpočtu. S urbanistickou studií území kolem Botiče se budou moci zájemci v dohledné době seznámit na oficiálním webu „desítky“.

Zdroj: 
prazskypatriot.cz