Datum zveřejnění: 
13. 3. 2019

Iveta VÍTOVÁ, moderátorka
Pražský Hlávkův most, který spojuje Karlín a Holešovice, čekají o víkendu zatěžkávací testy. Mají ukázat, v jakém stavu je jeden z nejstarších mostů v hlavním městě.

Věra MÜLLEROVÁ, redaktorka
Na více než 100 let starý Hlávkův most v sobotu úderem deváté hodiny ráno vyjede 6 plně naložených Tater. Nyní tam pracovníci Technické správy komunikací odebírají vzorky betonu a podloží v základnu mostu. U pilíře číslo 5 starého mostu je vykopaná 6 metrů hluboká sonda, která sahá přibližně metr pod hladinu Vltavy.

Jiří KOLÍSKO, ředitel Kloknerova ústavu ČVUT
Díky tomu, že ten most je víc jak 100 let starý, tak je samozřejmě poškozen působením povětrnosti, působením provozu a tak dále, a tak dále, to znamená, určitě bude potřeba nějaký opravný zásah.

Věra MÜLLEROVÁ, redaktorka
Víkendové testy si vyžádají dopravní omezení. Auta budou moci jezdit jen v jednom pruhu v každém směru a výluky čekají i městskou hromadnou dopravu.

Barbora LIŠKOVÁ, mluvčí TSK
Musíme vyloučit tramvaj ve směru Tišnov - Vltavská a v opačném směru, které budou jezdit po náhradních trasách. My začneme dopravu převádět někdy zhruba kolem sedmé, osmé hodiny ranní. Samotná zkouška začne v 9 hodin a potrvá až do neděle do večerních hodin.

Věra MÜLLEROVÁ, redaktorka
Hlávkův most ale není jediný, který čeká rekonstrukce.

Adam SCHEINHERR, náměstek primátora pro dopravu
Most Libeňský. Dále musíme přistoupit k rekonstrukci mostu Legií, v budoucnosti mostu Mánesova. Připravujeme rekonstrukci Palackého mostu, připravujeme rekonstrukci Barrandovského mostu.

Věra MÜLLEROVÁ, redaktorka
Kompletní diagnostika bude hotová přibližně v polovině tohoto roku. Rekonstrukce by se Hlávkův most mohl dočka v roce 2020 až 2021. Věra Müllerová, televize Nova.      

Zdroj: 
NOVA