Datum zveřejnění: 
6. 3. 2019

Ve dnech 19. – 22. 3. 2019 se již po sedmadvacáté uskuteční největší a nejvýznamnější elektrotechnická událost v regionu střední Evropy, veletrh AMPER, jehož součástí je i přehlídka elektromobility AMPER MOTION.

V letošním ročníku se návštěvníci mohou těšit na čerstvé modely jako jsou Tesla 3, Audi e-tron, první sériově vyráběný elektromobil umožňující nabíjení výkonem až 150 kW, nebo první elektrické SUV od Jaguaru I-PACE. Představí se rovněž automobilky KIA (modely e-Niro, Niro HEV a Optima Plugin hybrid), Hyundai (modely IONIQ electric, IONIQ plug-in-hybrid a KONA electric), nebo Volkswagen (modely e-Golf a e-Crafter). Dalšími zajímavostmi budou elektrobus společnosti Ekova, nebo formule studentů ČVUT. Na své si přijdou i příznivci moped aut, kteří si mohou prohlédnout modely francouzského výrobce AIXAM, které lze řídit již od patnácti let. Ukáže se i populární užitkový elektromobil Polaris-Group. K elektromobilitě patří neodmyslitelně také dobíjecí stanice, zastoupené společnostmi ejoin, ELEXIM, EVSelect, Green 24, Olife Energy, nebo Smart-EV.

První den veletrhu proběhnou hned dvě konference zaměřené na elektromobilitu a její aktuální možnosti, a to Perspektivy elektromobility a SMART City v praxi. Témata Perspektiv elektromobility jsou rozdělené do čtyř tematických bloků, kterými jsou Postoj státu k alternativním pohonům v automobilové dopravě, Vývoj v elektromobilitě – trendy v roce 2019 v ČR, v Evropě a ve světě, Elektromobilita a elektroenergetika v souvislostech a Vývoj a zkušenosti.

Veletrh AMPER odráží aktuální trendy elektrotechniky jako jsou průmysl 4.0 a IoT, zpestřením budou i další doprovodné projekty AMPER SMART CITY, AMPER START UP nebo právě AMPER MOTION. V rámci veletrhu se rovněž koná soutěž o nejpřínosnější exponát veletrhu, ZLATÝ AMPER. Organizátoři veletrhu chtějí navázat na úspěšný minulý ročník, který navštívilo přes 43 000 návštěvníků, a kde se prezentovalo téměř 600 vystavovatelů z 29 zemí.

Zdroj: 
elektrickevozy.cz