Datum zveřejnění: 
21. 2. 2019

Co udělat se zahradou v areálu bývalé jezuitské koleje v Telči? To bude hlavní téma zimního workshopu pro vysokoškoláky v rámci Scoly Telcz, který se uskuteční od pátku 22. do středy 27. února.

„Program se bude skládat z přednášek odborníků, ukázek terénní práce, a především ze samostatné práce týmů poskládaných ze studentů různých oborů zúčastněných univerzit. Ty se zaměří nejen na historii, ale zejména na vypracování návrhů nové podoby a využití společného zahradního prostoru, náležejícího k univerzitnímu centru a ke stavební fakultě ČVUT,“ řekl ředitel Univerzitního centra Telč Masarykovy univerzity Jaroslav Makovec.

Zimní workshop ve středu 27. února odpoledne završí akce s veřejnými prezentacemi zpracovaných návrhů jednotlivých týmů, které proběhnou přímo v zahradě. Kdo má o téma zájem, může se přijít podívat. Aktuální informace budou na stránkách www.scola-telcz.net a u městského informačního centra.

Scola Telcz je multidisciplinární škola šesti vzdělávacích a výzkumných institucí – Masarykovy univerzity, Dunajské univerzity v Kremži, Českého vysokého učení technického v Praze, Slovenské technické univerzity v Bratislavě, Národního památkového ústavu a Ústavu teoretické a aplikované mechaniky AV ČR – zabývajících se problematikou uchování kulturního dědictví a památkovou péčí. Výuka v Telči probíhá od roku 2017.
 

Autor: 
Zuzana Musilová
Zdroj: 
jihlavsky.denik.cz