Datum zveřejnění: 
14. 2. 2019

České vysoké učení technické v Praze, děčínské pracoviště Fakulty dopravní a Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské, pořádalo tradiční Den otevřených dveří, na kterém představilo bakalářské i magisterské studijní obory.

Studenti středních škol si prohlédli například Eye – tracking, ukázky crash testů a všechny pomůcky a přístroje, které se k nim v praxi využívají včetně figuríny, seznámit se mohli také s dronem a jeho využitím v praxi. 
„Největší zájem měli návštěvníci o závodní motocykl Motostudent, který postavili studenti Fakulty dopravní a ve světovém finále na závodním okruhu ve Španělsku s ním obsadili deváté místo,“ řekl Ondřej Smíšek, vedoucí děčínského pracoviště Fakulty dopravní a radní města.
Motocykl ale nebylo to jediné, co budilo velký zájem studentů. „Projít se po virtuální ulici s 3D brýlemi v naší laboratoři, prohlédnout si elektrovozy Tesla a Volkswagen nebo simulovat dopravní zácpy – to byly další z řady možností, o které se studenti středních škol zajímali,“ doplnil Ondřej Smíšek.
Praktické ukázky práce na vysoké škole předvedla také druhá fakulta sídlící v Děčíně. Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská ve svých laboratořích a učebnách předváděla programování robotů, fyzikální experimenty nebo simulaci týmové spolupráce s využitím populárního prostředí filmového Star Treku. Dne otevřených dveří se zúčastnili studenti ze středních škol z Děčína a okolí. Zájemci o studium na ČVUT se mohou přihlásit k bakalářskému studiu na FD do 30.3.2019, na  FJFI pak do 30.4.2019. Obě fakulty přijímají uchazeče o studium v Děčíně bez přijímacích zkoušek. Podrobnější informace najdou zájemci na webech obou fakult.

Zdroj: 
mmdecin.cz