Datum zveřejnění: 
24. 1. 2019

Fakulta informačních technologií Českého vysokého učení technického (ČVUT) v Praze se dnes otevře zájemcům o studium a veřejnosti. V Nové budově ČVUT a přilehlé Budově A v Dejvicích je vyučující a studenti seznámí nejen se studijními obory, které fakulta nabízí, ale zavedou je i do přednáškových sálů, učeben a výzkumných laboratoří. Představí jim rovněž humanoidní roboty Pepper nebo tiskárnu, kterou si lze vyrobit doma. Součástí Dne otevřených dveří budou i komentované prohlídky Národní vědecké knihovny.

Fakulta informačních technologií je nejmladší fakultou ČVUT a zaměřuje se na informatiku a informační technologie. Lidé, kteří na ni dnes zavítají, se budou moci mimo jiné seznámit s roboty Pepper, které má fakulta pro studijní účely a kteří předvedou, čemu je studenti od začátku tohoto akademického roku naučili. Zástupci fakulty budou zájemce také informovat o novém předmětu Virtuální realita, který škola otevírá od příštího semestru.

Vedle toho se lidé podívají do síťové multimediální laboratoře a laboratoře zpracování obrazu, kde zjistí, jak funguje kamerový systém pro detekci a sledování objektů i lidí. V laboratoři uživatelského testování si pak mohou vyzkoušet studentské aplikace, které slouží k interaktivnímu vzdělávání dětí. Laboratoř etického hackování nabídne návštěvníkům ukázku bezpečnosti webových aplikací a v hardwarové dílně si mohou zájemci zkusit prolomit své heslo a vyrobit vlastní hardwarový přípravek.

Podrobný program akce je na webu fakulty.