Datum zveřejnění: 
15. 1. 2019

V pátek 11. ledna 2019 se v zasedací místnosti Městského úřadu v Aši uskutečnila schůzka vedení města se zástupci Fakulty architektury Českého vysokého učení technického v Praze a Fakulty architektury Technické univerzity Drážďany. „Účelem schůzky bylo připravit zadání pro mezinárodní workshop studentů architektury těchto dvou a dalších tří přizvaných vysokých škol - ze Švédska, Holandska a Francie,“ uvedl místostarosta Aše Pavel Klepáček.

Pětidenní dílna se uskuteční koncem března v Selbu a Aši a řešit se budou tři zadání: území středu města Selbu, území středu města Aše a území na společné státní hranici v blízkosti obou měst.

„Sestaví se pracovní skupiny, kde budou zástupci každé univerzity. Skupiny se budou zabývat návrhy architektonického řešení pro tato tři daná území. Bude to vlastně soutěž týmů, pracovních skupin, v závěru workshopu by měla proběhnout prezentace všech návrhů a jejich vyhodnocení. Celá tato akce vznikla na základě spolupráce Aše a Selbu a připravovaných Bavorsko - českých týdnů přátelství Selb – Aš 2023,“ doplnil místostarosta Pavel Klepáček s tím, že financování semináře bude z většiny na bedrech společnosti Selb 2023 GmbH, jež na bavorské straně slavnosti organizuje.

Výsledky workshopu by mohly přinést některé náměty na architektonické uspořádání a limity podoby budov a prostranství na Masarykově náměstí (na snímku níže), kde jsou zasíťované pozemky, připravené pro investory k zástavbě, včetně jeho nejbližšího okolí.

 

 

Autor: 
Milan Vrbata
Zdroj: 
muas.cz