Datum zveřejnění: 
15. 12. 2018

Střecha zimního stadionu v Kladně potřebuje opravu, je na hranici životnosti. Před čtyřmi lety kritizoval tehdejší primátor Milan Volf (Volba pro Kladno) bývalé vedení města za její stav, nyní se role otočily. Město teď po čtyřech letech znovu vede Dan Jiránek (ODS) a zahájení opravy má v plánu. Podle Volfa je už na rekonstrukci stadionu za 103 milionů bez DPH vydáno stavební povolení.

Podle Jiránka dalo vedení města před volbami v roce 2014 opravit střechu provizorně. Do stadionu, například do výměny sedaček či úpravy zázemí, tehdy investovalo zhruba 30 milionů korun. „Ta oprava měla vydržet tři až pět let,“ řekl Jiránek. Rekonstrukce by tedy měla začít v nejbližší době.

V listopadu 2016 Volf novinářům řekl, že by stavební práce měly začít v roce 2017 nebo 2018. Letos v únoru oznámil odložení plánované rekonstrukce stadionu na příští rok. Jako důvod označil lepší načasování zahájení prací, aby oprava v hodnotě více než 100 milionů korun nenarušila hokejovou sezonu. Na stadionu hraje druhou nejvyšší hokejovou soutěž klub Rytíři Kladno. Výběrové řízení na opravu střechy na profilu zadavatele města Kladna vypsáno není.

„Práce tedy mohou začít prakticky kdykoliv, nicméně naplánovány byly s ohledem na hokejovou sezónu hned po jejím skončení,“ sdělil Volf. Projekt podle něj zahrnuje kompletní rekonstrukci střechy zimního stadionu, odvlhčení budovy, zateplení fasády stadionu, a to i administrativní části budovy včetně oken.

Současné vedení Kladna dojednalo s odborníky z Českého vysokého učení technického (ČVUT) monitoring střechy, aby byl případně včas odhalen nebezpečný stav. S ČVUT jednalo také minulé vedení Kladna. Zahájení opravy bude záležet na úspěšnosti chystaného tendru na práce.

Zdroj: 
nasregion.cz