Datum zveřejnění: 
2. 12. 2018

Dvanáct kanadských firem z oblasti informačních technologií, nanotechnologií, automatizace a robotiky, geoprostorových technologií a biotechnologií navštívilo ve druhé polovině listopadu Prahu. Setkali se zde se zástupci dvanácti vybraných českých firem a institucí, například výzkumného centra CEITEC, Vysoké školy chemicko-technologické, Českého meteorologického ústavu či firem CheckTerra a Quinta-analytica. Setkání uspořádala agentura CzechInvest ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu, Technologickou agenturou ČR a Německo-kanadským centrem pro inovace a výzkum.

V první části spolu účastníci jednali o možnostech vzájemné budoucí spolupráce, například i v rámci výzvy programu podpory aplikovaného výzkumu a experimentálního vývoje DELTA, kterou připravuje Technologická agentura ČR. Následně si pak zástupci kanadských firem prohlédli Ústav organické chemie a biochemie Akademie věd ČR a Český institut informatiky, robotiky a kybernetiky Českého vysokého učení technického v Praze.

Návštěva kanadských firem v České republice navázala na technologickou misi českých firem a institucí, kterou CzechInvest vyslal do Kanady letos v říjnu.

Zdroj: 
technickytydenik.cz