Datum zveřejnění: 
22. 11. 2018

22. 11. 2018

Součástí soutěže ČEEP, jejíž výsledky byly vyhlášeny v úterý 20. 11. 2018 v aule ČVUT, pražské Betlémské kapli, je tradičně i studentská kategorie. Je vyhlašována k podpoře studia technických oborů v ČR. Letošnímu ročníku udělili záštitu rektoři pěti vysokých škol: ČVUT, VŠB-TU Ostrava, TU v Liberci, Západočeské univerzity v Plzni a České zemědělské univerzity). Úspěšní studenti získávají ceny rektorů, děkanů a patronů soutěže.

Cena rektora ČVUT (20 tis. Kč)
Bc. Tomáš Diviš z Fakulty strojní ČVUT v Praze za práci: Analýza důsledků elektrifikace pohonu osobních automobilů s benzínovým motorem.

Cena rektora České zemědělské univerzity (20 tis. Kč)
Bc. David Soldát z Technické fakulty České zemědělské univerzity v Praze za práci: Malé vodní elektrárny – obnovitelný zdroj energie.

Cena rektora Západočeské univerzity (20 tis. Kč)
Ing. Petr Hrdina z Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity v Plzni za práci: Dekompenzace nabíjecího kapacitního proudu při zapojení větrné farmy do distribuční sítě.

Cena děkana Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity (10 tis. Kč)
Ing. Eva Vilímová z Fakulty elektrotechnické Západočeské univerzity v Plzni za práci: Validace výpočetního kódu Serpent pro reaktory typu VVER.

Cena děkana Fakulty stavební ČVUT (10 tis. Kč)
Bc. Terezie Cachová a Bc. Oldřich Mervart z Fakulty stavební ČVUT v Praze za práci: MultiComfort House Dubai.

Cena děkana Technické fakulty České zemědělské univerzity (10 tis. Kč)
Ing. Tomáš Olšan, Ph.D. z Technické fakulty České zemědělské univerzity v Praze za práci: Aplikace a diagnostika PV systémů.

Cena generálního patrona soutěže společnosti Enviros (30 tis. Kč)
Ing. Tereza Brožová, Ph.D., z VUT v Brně, Fakulty strojního inženýrství za práci: Fázové změny na povrchu tepelných výměníků s dutými vlákny.

Cena hlavního patrona soutěže společnosti Fenix Group (20 tis. Kč)
Ing. Patrik Pinkoš z VUT v Brně, Fakulty elektrotechniky a komunikačních technologií za práci: Rozšířené využití bateriových systémů v průmyslových objektech.

Cena hlavního patrona soutěže společnosti Penta Real Estate (15 tis. Kč)
Bc. Richard Kalný z VUT v Brně, Fakulty stavební za práci: Analýza vnitřního klimatu a energetické hodnocení historické budovy.

Zdroj: 
imaterialy.dumabyt.cz