Datum zveřejnění: 
12. 11. 2018

Zajímá Vás, jak bude řešeno bydlení v rodinných domech po roce 2020? Koncept cihlového Wienerberger e4 domu Vám napoví a podá pomocnou ruku... při stavbě moderního cihlového domu s krásnou střechou z pálené krytiny.

Předně je třeba sdělit, že se nejedná o katalog předem připravených typových domů, ze kterých si investor „vždy“ vybere. e4 je v určitém smyslu opakem: je souborem principů, které lze při stavbě vašeho domu využít. Na rozdíl od zaběhnuté praxe si tedy „v první řadě“ nevybíráte fasádu, ale funkčnost. V tomto smyslu pak Koncept cihlového domu e4 zaručuje, že vzniklý dům bude schopen po desetiletí uspokojovat vaše nároky, aniž byste museli ubírat na individualitě svých představ. Váš originál se tak bude vyvíjet s vašimi potřebami.

Koncept e4 domu zahrnuje nejen pravidla pro konstrukční a funkční řešení domu, ale také slevy na materiál, garantovaný sortiment, spolupráci s prověřenými stavebními firmami, projektanty a další služby např. také pro svépomocníky. Díky této „výzbroji“ věříme, že postavíte dům bez starostí a plně dle vašich představ.

Jedná se o řešení domu s celokeramickou obálkou. Wienerberger společně s Univerzitním centrem energeticky efektivních budov ČVUT v Praze sestavila ucelené řešení pro stavbu rodinných domů. Díky své „návodnosti“ usnadňuje lidem postavit bez starostí moderním cihlový dům s krásnou střechou z pálené krytiny. Právě využití cihel a pálené střešní krytiny je základem pro praktické, zdravé a pohodlné bydlení s udržitelnými náklady na provoz a údržbu po dlouhá léta.

E4 dům, jak již sám název napovídá, se skládá ze 4 nosných „e“, které zachycují veškeré nepřehlédnutelné výhody, které bydlení v něm přináší. Je ekonomicky výhodný, energeticky efektivní, ekologický a estetický. A v takovém domě se prostě dobře bydlí.

e4 je více než jen návodem ke stavbě, představuje komplexní řešení výstavby rodinných domů. Materiály, které jsou pro jeho stavbu používané, spolu dokonale ladí. Mezi vybraný cihlový sortiment patří broušené cihly Porotherm s minerální izolací. Tyto cihly jsou určeny pro omítané jednovrstvé zdivo s vysokými nároky na tepelné vlastnosti.

Na doporučené konstrukční řešení e4 stěn a stropu navazuje koncepce e4 střechy. Zaměřuje se zejména na využití šikmé střechy s pálenou krytinou Tondach. Taška typu Figaro je velkoplošná posuvná taška moderního tvaru. Při položení vytváří klidnou rovnou hladkou strukturu odlišující se od ostatních typů tašek. V kombinaci s tepelně izolačními foliemi tvoří jedinečný vzájemně ladící systém.

Jak již jsme vícekrát zmínili, e4dům je harmonickou koncepcí, vše na sebe navazuje a je promyšleno. Hlavními partnery e4domu jsou Siko a Vekra. Dozajista je nemusíme detailně představovat, jedná se o vyzkoušené hráče na poli okenní a dveřní techniky a kuchyní, koupelen.

V e4 domě budou použity moderní a lehké materiály jako je hliníkový systém oken Vekra a také ucelený koupelnový sortiment spol. Siko, stejně jako moderní a rustikální kuchyně téže společnosti.

 

Zdroj: 
ceskykutil.cz