Datum zveřejnění: 
6. 11. 2018

Pražská elektrotechnická fakulta připravila na pátek 9. listopadu tradiční Den otevřených dveří, který proběhne jak v sídle fakulty v pražských Dejvicích, tak i v budově na Karlově náměstí. Kromě prezentace studijních možností budou moci zájemci navštívit i přímá pracoviště, jako jsou laboratoř leteckých systémů, měřicí techniky, kybernetiky, biomedicínského inženýrství, elektrických obvodů, akustiky, energetiky, elektrických strojů, mikroprocesorových aplikací a mnoho dalších. 

Návštěvníci si budou moci vyzkoušet software na detekci obličeje, navštívit audiovizuální studio s klíčovací plochou nebo se seznámit s projektem studentské elektroformule.

Institut intermédií, který funguje jako společné pracoviště Fakulty elektrotechnické ČVUT v Praze a Akademie múzických umění, představí zařízení CAVE pro virtuální realitu a vizualizaci ve 3D, dále Vicon a Kinect pro snímání pohybu, v prostoru SAGE budou promítána videa z projektů institutu. Na místě si budou moci zájemci vyzkoušet i Van de Graaffův generátor.

Jako novinku si organizátoři akce na pracovišti v Dejvicích připravili krátkou hru, která využívá rozšířené reality. Studenti tak mohou sbírat indicie v jednotlivých laboratořích a po vyluštění jednoduché šifry si budou moci odnést zajímavé dárky.

Zdroj: 
Lupa.cz