Datum zveřejnění: 
29. 10. 2018

Dne 31. října 2018 již potřetí v tomto roce otevře Národní centrum Průmyslu 4.0 své dveře a umožní odborné i široké veřejnosti seznámit se s nejnovějšími průmyslovými technologiemi, které se testují v Testbedu pro Průmysl 4.0. Ve spolupráci se svými průmyslovými, oborovými a akademickými partnery připravilo Národní centrum Průmyslu 4.0 pestrý program, kterým představí nejenom činnost centra, ale především činnost testbedu – což je experimentální pracoviště pro testování inovativních řešení a procesů pro tzv. chytré továrny.
Na testbedu účastníci uvidí novou strukturu dopravníku s rozložením pracovních stanic, které umožňuje přizpůsobit výrobu požadavkům výrobku a stavu jednotlivých strojů. Dále se seznámí s komunikací mezi stroji založenou na OPC UA s možnostmi řešení funkční bezpečnosti s využitím protokolu PROFIsafe. Příklad flexibilní výroby bude demonstrován na skládání kostiček z lega. K dispozici bude živé připojení do MindSphere se sběrem dat z technických zařízení testbedu.
Během akce se také představí partneři Národního centra Průmyslu 4.0, kterých je nyní více než čtyřicet, a ukážou svá řešení a realizace v oblasti Průmyslu 4.0.
Akce se bude konat v Českém institutu informatiky, robotiky a kybernetiky ČVUT v Praze (vchod B – testbed). Vstup je zdarma na základě potvrzené účasti do naplnění kapacity.

Zdroj: 
Automa