Datum zveřejnění: 
25. 10. 2018

Rádi bychom Vás informovali, že je ideální čas přihlásit se na 14. ročník konference Automatizace, robotizace a procesy, který je letos připravován v tradicích těch nejúspěšnějších ročníků minulých let, tj. s možností prezentovat vlastní příspěvky s jejich otištěním v ISBN sborníku, využít bohatou kuloární diskuzí v rámci jednání a společenského večera a s nabídkou exkurze v CIIRCu.

Konferenční jednání je rozvrženo do dvou dnů. Na první den, úterý 13. 11. 2018 je na dopoledne naplánován hlavní blok přednášek přehledového a koncepčního charakteru, na které naváže odpolední blok sestavený z přihlášených referátů prezentující především možnosti efektivního využití perspektivních prostředků a nástrojů pokročilé automatizace v různých úrovních procesního řízení. Odpolední program zakončí exkurze do Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky následovaná koncertem a rautem tamtéž.

Druhý konferenční den, ve středu 14. 11. 2018, počítáme se zařazením vystoupení prezentujících spíše vývoj názorů a technických koncepcí v oboru automatizace, tutoriálů a přednášek všeobecně informativního charakteru apod. V průběhu konference a na jejím závěru v pozdních odpoledních hodinách bude probíhat organizovaná i neformální diskuse.

Ústřední téma konference je „POKROČILÁ AUTOMATIZACE - cesta ke zvyšování produktivity" s podtématy:

moderní snímače a akční členy
řídicí systémy s pokročilými funkcemi: DCS, PLC, SCADA
komunikační sběrnice a sítě ve výrobním podniku
sběr, přenos, zpracování a využití „velkých dat" získaných z technologických zařízení

Do 12. října máte ještě možnost zaslat úplný text článku do tištěného sborníku. Po tomto termínu je až do 2. listopadu možná přihláška k pasivní účasti, kterou je možné spojit s různými formami firemního zviditelnění.

Podrobné informace s možností registrace naleznete na konferenčních stránkách www.arap.cz. Standardní vložné je 3 800 Kč vč. DPH. Detaily k alternativním možnostem účasti naleznete zde.

Za pořadatelským a organizačním zajištěním konference stojí Ústav přístrojové a řídicí techniky a Ústav výrobních strojů a zařízení, oba z Fakulty strojní ČVUT v Praze. Její děkan a prof Ing. Vladimír Mařík, DrSc, dr.h.c., Český institut informatiky, robotiky a kybernetiky (CIIRC), ČVUT v Praze na konferenci vystoupí a zaštítí ji. Dalším významnými spoluorganizátory jsou Národní centrum Průmyslu 4.0, Ing. Roman Holý, Ph. D. a Českomoravská společnost pro automatizaci, doc. Ing. Ladislav Maixner, CSc. Účinnou pomoc poskytují mediální partneři: Automa - časopis pro automatizační techniku, MM Průmyslové spektrum, Control Engineering Česko, Robotic journal, TechMagazín, Technický týdeník.

Pokud zvažujete přihlášku vystoupení, pak, vedle urychleného předložení, je třeba mít na paměti, že konference ARaP jsou technickými, nikoliv vědeckými konferencemi, a že tradičně jsou vítány příspěvky nekomerčního charakteru přinášející informace o novinkách, originálních a úspěšných řešeních z  praxe. Konference je určena především automatizačním technikům, ať už v úloze konstruktéra, vývojového pracovníka, technika inženýrské firmy či integrátora nebo ve vedoucích pozicích, jakými jsou zejména techničtí ředitelé, vedoucí projektů automatizace, vedoucí pracovníci údržby a servisu. Neodmyslitelné je i zastoupení akademických pracovníků a v programové nabídce se počítá s body zájmu učitelů středních odborných škol. Studenti mají na konferenci volný přístup.

Zdroj: 
technickytydenik.cz