Datum zveřejnění: 
18. 10. 2018

Se studenty pro studenty by se mohla jmenovat nová služba Uniqway, která díky spolupráci studentů třech univerzit a Škody Auto přinesla sdílené vozy právě pro studenty.

Nápad vznikl na schůzce mladoboleslavské automobilky a tří rektorů škol a do projektu se zapojila hezká řádka studentů z Českého vysokého učení technického, České zemědělské univerzity a Vysoké školy ekonomické. Ti navrhli grafický design, organizovali marketingové aktivity, vybrali auta a především připravili celou mobilní aplikaci, která systém Uniqway řídí.

Teď dala Škoda Auto do projektu patnáct vozidel, která slouží právě studentům jako sdílené vozy. Takže studenti, i když nemají peníze na to, aby automobil vlastnili, mohou být stále „auto-mobilní”.

Pokud se k projektu kladně vyjádří 300 testovacích studentů, bude služba k dispozici celé akademické obci tří univerzit a v budoucnu se může rozšířit i na další vysoké školy.

Přes ISIC a tlačítko

Pro službu Uniqway vyvinuli studenti ve spolupráci se škodovkou webovou stránku a aplikaci. Po bezplatné registraci studentskou kartou ISIC mohou být vozidla přes aplikaci vyhledána a pronajata.

Až sem splňuje auto standardní normu sdíleného vozu. Zvláštností je ovšem speciální tlačítko Uniqway. To v každém voze Škoda Fabia Style informuje pomocí barevného kódu, zda se vozidlo nachází v povolené parkovací zóně nebo na správném místě pro vrácení, takže není zapotřebí hned zapínat aplikaci. Vše funguje rychle a jednoduše.

Zdroj: 
novinky.cz