Datum zveřejnění: 
15. 10. 2018

Turnovské ligové volejbalistky zavítaly v druhém soutěžním kole, které se hrálo v sobotu 13. října, na palubovku ČVUT Praha. Po prvním oťukávacím zápase, který prohrály 3:1, dokázaly ve druhém vyhrát 1:3 a připsat si už třetí ligové vítězství.

V prvním utkání se Turnovu nepovedl vstup do prvních dvou setů - přihrávky nebyly dotažené, bloky nebyly na správném místě, útok nebyl dostatečně agresivní, soupeřovy ulívky až příliš často nacházely místo svého určení. Turnovský tým se zkrátka nesměle rozkoukával v nové tělocvičně a „očuchával" si soupeře. Po setech 17:25 a 14:25 z toho bylo jednoznačné vedení domácích 2:0 na sety a v tu chvíli se zápas vyvíjel až příliš jednoznačně. Naštěstí ve třetím setu se hostujícícm hráčkám povedl vstup, a to je nakoplo ke skvělému výkonu. Skvělá obrana a tvrdé smeče Turnovačky vybičovaly doslova k euforickému výkonu a po vítězství 25:18 snížily na 1:2. O to více mrzí, že se nepovedlo zachytit začátek čtvrtého setu a zbraně z předchozího setu se postupně otupily. Po setu 13:25 si soupeř zaslouženě připsal celkové vítězství 3:1 a pro Turnov z toho byla první ligová prohra.

Sestava Turnova: Plocová, Matějková, Krupařová, Hanzlová, Kovářová, Hejduková, Nováková - střídaly: Vaníčková, Maříková, Svobodová, Š. Zakouřilová a E. Zakouřilová.

ČVUT Praha - TJ Turnov 1:3 (-21, 21, -23, -18)

Před druhým utkáním si turnovské hráčky s trenéry důkladně probrali, co by se dalo zlepšit. Vstup do úvodního setu byl klíčový a Turnov si dokázal vybudovat malý náskok a hlavně v průběhu celého setu díky dobrému útoku i obraně pravidelně ztrátovat - první set vyhrál 25:21. Celý druhý set opět podávaly hráčky ze srdce Českého ráje velmi dobrý výkon a podobným stylem kráčely směrem ke koncovce. Bohužel volejbalový stroj se zadřel za stavu 21:19. Soupeř mohutným finišem udělal šest bodů v řadě a vyhrál druhý set 25:21. Naštěstí to turnovské volejbalistky vzaly jen jako malý neúspěch a udržely hlavy nahoře. Třetí set byl opět vyrovnaný a těsné vítezství 25:23 dodalo optimismus a víru do posledního setu, který si už hráčky bezpečně ohlídaly a po vítězství 25:18 druhý zápas vyhrály 3:1 na sety. Dosáhly celkově třetího ligového vítězství a hlavně si připsaly další 3 body do druholigové tabulky.

Zdroj: 
nasepojizeri.cz