Datum zveřejnění: 
15. 10. 2018

Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových (ÚZSVM) chystá dražbu devítipodlažní budovy z konce 70. let minulého století na Smetanově náměstí v Havlíčkově Brodě. Veřejná dražba se uskuteční 13. listopadu 2018, nejnižší podání je stanoveno na 29 000 000 Kč.

 

ÚZSVM v Havlíčkově Brodě zpřístupnil jednu ze svých budov studentům pro vytvoření možných návrhů přestavby v rámci výstavy vysokoškolských projektů. „Vize Havlíčkův Brod očima studentů architektury FA ČVUT (ateliér Kohout – Tichý, Vavřín – Blaha, Halíř – Belko)“ je výstavou školních projektů konanou v září 2018 v AZ Centru Havlíčkův Brod. Na výstavě školních projektů bylo prezentováno přes 30 prací např. na téma břehy Sázavy, Smetanovo náměstí, sídliště Žižkov, sídliště Výšina, brána města, Rozkošské údolí a mnoha dalších.

 

Téměř padesát studentů ČVUT prozkoumávalo části města Havlíčkův Brod a připravovalo si první koncepty pro své návrhy. Jeden ze zájmových objektů byla i budova bývalého sídla finanční správy na Smetanově náměstí, kterou ÚZSVM převzal od Generálního finančního ředitelství v roce 2017.  Jedna ze studentek 2. ročníku FA ČVUT svoji ročníkovou práci zaměřila právě na tuto budovu. Pod názvem „Revitalizace Skleňáku“ představila projekt využití budovy pro seniory, a to v oblasti denního stacionáře, seniorského bydlení a pečovatelské služby.

Zdroj: 
skypaper.cz