Datum zveřejnění: 
27. 9. 2018

Technologická agentura ČR (TA ČR) má nového předsedu. Na čtyřleté období se jím stává bývalý rektor ČVUT Petr Konvalinka. Jeho jmenování tento týden schválila vláda.

Konvalinka ve funkci střídá Petra Očka, který nyní působí jako náměstek na Ministerstvu průmyslu a obchodu a má na starosti průmysl 4.0. Očko se dříve mimo jiné točil kolem národního fondu pro startupy.

„K 30. červnu byl vládou na základě vlastní žádosti odvolán z funkce člena předsednictva a funkce předsedy TA ČR Petr Očko. Na jeho místo v předsednictvu dnes vláda na základě doporučení vládní Rady pro výzkum, vývoj a inovace jmenovala Petra Konvalinku a současně jej na doporučení Rady jmenovala i předsedou TA ČR. Prof. Ing. Petra Konvalinku, CSc., FEng. vybrali členové Rady tajnou volbou ze čtyř kandidátů. Do funkce je jmenován na čtyři roky,“ informuje vláda.

TA ČR je státní organizací, která financuje aplikovaný výzkum. Podporuje například projekty z průmyslu, nanotechnologií, energetiky, ale také informačních technologií. TA ČR pomocí grantu podpořila třeba dejvický startup Manta, do kterého nedávno investovali Němci společně s Credo Ventures.

Zdroj: 
Lupa.cz