Datum zveřejnění: 
15. 8. 2018

Již déle než čtvrtstoletí připravuje Masarykův ústav vyšších studií ČVUT v Praze odborníky v několika oblastech, jimž dominují řízení průmyslových podniků a inovačních procesů.

Navazuje na tradici meziválečné Vysoké školy obchodní, která od roku 1929 tvořila důležitou součást ČVUT v Praze a počátkem 50. let minulého století byla komunistickým režimem z politických důvodů zrušena. V posledních letech prošel MÚVS ČVUT v Praze změnami zaměřenými na modernizaci studia. Vedle odborných předmětů bylo těžištěm změn posílení jazykové přípravy studentů.
Absolventi bakalářských a magisterských studijních programů MÚVS těží z kombinace získaných technických a ekonomických znalostí. Již v bakalářském studiu oboru řízení a ekonomika průmyslového podniku je kladen důraz na schopnost studentů absolvovat část předmětů v angličtině, na dosažení dobré znalosti finančního řízení podniků a na propojení výuky s praxí. Navazující magisterský studijní program Řízení rozvojových projektů představuje pro absolventy důležitou kompetenci, neboť schopnost kvalifikovaně řídit inovační procesy v jakékoliv firmě je dnes pro jejich úspěšný kariérní postup klíčová.
Absolventi studijních programů MÚVS ČVUT v Praze nikdy neměli a nemají problém získat a udržet si odpovídající profesní uplatnění. To je dáno kvalitou jejich výuky, dobrou jazykovou výbavou a znalostí firemní praxe, kterou získají již v průběhu studia.

Zdroj: 
Hospodářské noviny