Datum zveřejnění: 
14. 8. 2018

Blíží se volby a každá z polotických stran řeší o dopravu a mobilitu. Otázkou je, nakolik se jejich představy shodují s realitou? Proto Fakulta dopravní ČVUT v Praze, ve spolupráci s Asociací měst pro cyklisty, za podpory Ministerstva dopravy ČR, chtějí politikům před volbami nabídnout informace k dané problematice. Jak je ale použijí ve své volební kampani, záleží pouze na nich.

Za základ jsou použity prezentace a postřehy, které zazněly na mezinárodní letní škole Udržitelná doprava - made in Leipzig, která proběhla ve dnech 6. - 10. 8. 2018 v Lipsku. Řada postřehů byla zveřejněna již minulý týden na novinkách tohoto webu, dnes ale přicházíme s první prezentací, přeloženou do češtiny, která představuje teoretický základ integrálního plánování dopravy a mobility od Seniorprofessor Dr.-Ing. Gerd-Axel Ahrens z TU Dresden.

Prezentace je zajímavá samotná už sama o sobě, ale i tak jsme pro vás vybrali pár postřehů.

V Německu má integrování plánování tradici již 50 let, u nás se s tím začíná až s příchodem evropského nařízení zpracovávat plány udržitelné městské mobility. Nedivme se, že vlastně netušíme. o čem to plánpvání je.

 

Zdroj: 
dobramesta.cz