Datum zveřejnění: 
21. 7. 2018

Škoda Auto a Škoda Auto DigiLab vytvořily podmínky pro realizaci unikátní platformy pro sdílení vozů Uniqway.

Tuto službu spoluvytvářeli studenti ze tří pražských univerzit – Českého vysokého učení technického, České zemědělské univerzity a Vysoké školy ekonomické. Škoda Auto poskytuje 15 vozů Fabia Style a významně tak přispívá k realizaci projektu. Testovací fáze začala na začátku července v Praze.

Díky projektu Uniqway se spolupráce mezi tradiční automobilkou z Mladé Boleslavi a třemi pražskými univerzitami dostala na novou úroveň. Poprvé automobilový výrobce umožní realizovat mobilní službu vyvinutou studenty. Hlavní myšlenkou bylo nabídnout mobilitu i přes omezený rozpočet a chybějící auto. Škoda Auto a Škoda Auto DigiLab projekt financují, navíc poskytují studentům také mentory. Studenti se postarali o vývoj aplikace, grafický design, organizovali marketingové aktivity a vybrali auta. Pokud bude praktický test úspěšný a 300 studentů poskytne pozitivní zpětnou vazbu, bude služba k dispozici celé akademické obci tří univerzit a v budoucnu se může rozšířit i na další vysoké školy.

Pro službu Uniqway vyvinuli studenti ve spolupráci se Škoda Auto ČR a Škoda Auto DigiLab webovou stránku a aplikaci. Po bezplatné registraci studentskou kartou ISIC mohou být vozidla přes aplikaci vyhledána a pronajata. Speciální tlačítko Uniqway v každém z 15 vozů Fabia informuje pomocí barevného kódu, zda se automobil nachází v povolené parkovací zóně nebo na správném místě pro vrácení vozidla.

Zdroj: 
autosalon.iprima.cz