Datum zveřejnění: 
19. 7. 2018

Další ročník konference Požární bezpečnosti staveb PKPO 2018 hostil ve dnech 14. a 15. května 2018 hotel Skalský dvůr v Lísku u Bystřice nad Pernštejnem. Novinkou na konferenci byly praktické workshopy, na kterých se vybraná témata rozebírala podrobněji.

Konferenci zahájil prezident PKPO Bc. František Klegl a úvodní slovo dostala také plk. Ing. Květoslava Skalská, ředitelka odboru prevence GŘ HZS a Ing. Marcela Pavlová, náměstkyně ministryně pro místní rozvoj ČR, sekce výstavby a veřejných investic.

Hlavními tématy letošního ročníku byla opět požární ochrana staveb z různých úhlů pohledu, požární předpisy a stavební legislativa. V průběhu dne vystoupili například Ing. Vít Dobiáš ze společnosti ELEKTRODESIGN ventilátory se svou přednáškou na téma Větrání garáží – proudové ventilátory a Ing. Jaroslav Dufek ze společnosti PAVUS s přednáškou Posuzování požárních vlastností fasád v EU a ČR. Za Českou asociaci ocelových konstrukcí vystoupil v závěru prvního jednacího dne ing. Zdeněk Vít s přednáškou Ocelové konstrukce a požární bezpečnost v praxi. První jednací den byl zakončen společenským večerem. Druhý den konference představil Ing. Roman Macháček z ČVUT Praha využití BIM modelu pro posouzení evakuace v požárně-bezpečnostním řešení budovy. V průběhu dopoledne proběhlo Valné shromáždění PKPO.

Konference Požární bezpečnosti staveb se stává pravidelným setkáváním odborníků zaměřených na požární bezpečnost staveb od projektování, přes vlastní realizaci až po kontroly PBZ.

Autor: 
Vach Igor
Zdroj: 
konstrukce.cz