Datum zveřejnění: 
13. 7. 2018

Ve dnech 13. a 14. listopadu 2018 se v Praze-Dejvicích v konferenčním centru Strojní fakulty ČVUT uskuteční čtrnáctý ročník konference ARaP (www.arap.cz). Ústředním tématem konference je pokročilá automatizace jako cesta ke zvyšování produktivity. Podtémata jsou: – moderní snímače a akční členy, – řídicí systémy s pokročilými funkcemi:
DCS, PLC, SCADA, – komunikační sběrnice a sítě ve výrobním
podniku, – sběr, přenos, zpracování a využití "velkých dat" získaných z technologických zařízení.
Konference propojuje akademická pracoviště s technickou praxí průmyslové automatizace a dotýká se též výzev v oblasti technického vzdělávání. Součástí programu bude exkurze a společenský večer s koncertem v prostorách Českého institutu informatiky, robotiky a kybernetiky (CIIRC) ČVUT v Praze.
V současné době je možné se na stránkách www.arap.cz zaregistrovat k zasílání informací o průběhu příprav konference a podat předběžnou přihlášku příspěvku.
Konference je určena především automatizačním technikům, ať už v úloze konstruktéra, vývojového pracovníka, technika inženýrské firmy či integrátora, nebo ve vedoucích pozicích, jakými jsou zejména techničtí ředitelé, vedoucí projektů automatizace, vedoucí pracovníci údržby a servisu. Neodmyslitelné je i zastoupení akademických pracovníků a v programové nabídce se počítá i s učiteli středních odborných škol. Studenti mají na konferenci volný přístup.
Z konference bude vydán redigovaný sborník, kde bude kromě přijatých referátů prostor pro firemní inzerci. Firmy se mohou prezentovat také v průběhu konference výstavkou, rozdáním propagačních materiálů apod. Vítáni jsou též sponzoři společenského večera. Zájemci mohou kontaktovat organizátora konference prof. Bohumila Šulce: bohumil.sulc@fs.cvut.cz.
Automa je mediálním partnerem akce a vydavatelem sborníku.      

Zdroj: 
Automa